Didesnius avarijos padarinius šalina bendrovės darbuotojai.

„Smarkiau šąlant juda gruntas ir trūkinėja po žeme esantys vamzdynai. Šeštadienį be šalto ir šilto vandens buvo likę penki daugiabučiai namai Statybininkų prospekte. Po avarijos likvidavimo darbų, naktį vandens tiekimas jiems atnaujintas“, - teigė įmonės „Klaipėdos vanduo“ dispečerė Violeta Mažeikienė.


Vėliau tokia pat avarija įvyko Laukininkų gatvėje. Čia be vandens buvo likę dešimt daugiabučių. Sekmadienį vandens neturėjo trys dideli namai – žadama avariją likviduoti iki šio vakaro ar dar ankščiau.

V. Mažeikienė minėjo, jog problemų kilo ir kai kurių gyventojų privačiuose namuose, kai užšalo iš anksto neapšiltinti vandentiekio vamzdžiai. Dispečerė sakė dalijanti patarimus, kaip juos atšildyti.

Ten, kur per avariją nutekėjo vanduo, gatvės virto atviromis čiuožyklomis: šeštadienį Statybininkų prospekte, sekmadienį Laukininkų gatvėje.

Pabarstyti susidariusį ledą iškviesti kelininkai, vairuotojai perspėjami, jog čia važiuotų atidžiau.

Bendrovės „Klaipėdos energija“ dispečeris informavo, jog per šalčius centralizuotos šilumos tiekimas vartotojams nesutriko, jokių avarinių situacijų neužfiksuota.

Be vandens ir kauniečiai

Kaune dešimtys žmonių skundžiasi užšalusiu vandentiekiu, trūkusiais vamzdžiais, pranešė portalas 15min.lt. Darbo stygiaus nejaučia ir ugniagesiai, pastebėję, kad šąlant kyla didesni gaisrai.

Pasak „Kauno vandenys“ Avarinės tarnybos viršininko Rimo Stunžėno, atšalus orams daugiausia problemų kilo nuosavų namų gyventojams, kurie nepasirūpino, jog vandens įvadai neužšaltų.

„Tokių pranešimų daugiausia, tačiau nemažai pranešimų ir apie trūkusius vamzdynus. Per parą turėjome 6-7 tokius įvykius“, – 15min.lt sakė pašnekovas. Pasak jo, šį savaitgalį dirbo daugiau nei įprasta brigadų, tačiau net ir jų neužteko visoms mieste kilusioms problemoms išspręsti: „Šiuo metu labai sudėtinga iškasti žemę, surasti trūkusį vamzdį. Ne visada padeda ir speciali technika. Buvo net taip, kad tekdavo kasti visą parą, kol galiausiai rasdavome trūkusį vamzdį. Be to, iš požemio neretai į gatvių važiuojamąją dalį ištrūkęs vanduo akimirksniu virsta ledu. Todėl kai kada pirmiausia reikia pabarstyti druska kelią – kad jis būtų pravažiuojamas“.

R.Stunžėno teigimu, sekmadienį Kaune dėl užšalusių įvadų be vandens buvo likę maždaug 50-ies privačių namų gyventojų. Panašiam skaičiui namų vanduo buvo atjungtas dėl trūkusių vamzdžių.

Šalčiausia sekmadienio rytą buvo pietų Lietuvoje, kai temperatūra siekė minus 29-30 laipsnių. Klaipėdoje 8 val. ryto buvo 20 šalčio. Naktį spaudė 17–18 laipsnių šaltukas.