Atominę elektrinę ketinama pradėti eksploatuoti 2016 m., tačiau žmonių reikia jau dabar, nes AE statyba – sudėtingas procesas, kuriame turi dalyvauti geriausi specialistai.

Koncernas „Rosenergoatom“, kuris stato AE, tikisi įdarbinti maksimalų vietinių gyventojų skaičių. Tokiu būdu ne tik bus padidintas Kaliningrado srities gyventojų užimtumas, bet tai leis sutaupyti lėšų apgyvendinimui, nes statybininkai galės nakvoti namuose.

Koncernas skelbia, kad reikalingi įvairaus išsilavinimo lygio darbuotojai – svarbiausia, kad būtų kompetentingi specialistai.

Oficialiame Baltijos AE tinklaraštyje pranešama, kad labiausiai reikalingi technikos specialistai, taip pat reikia elektronikos ir branduolinės fizikos specialistų.

Statybininkų reikia jau dabar, o naujosios AE darbuotojai bus pradėti samdyti po dvejų metų, kai atominės elektrinės statyba bus dar tik statoma, nes visi darbuotojai turi būti profesionaliai parengti.

„Rosenergoatom“ džiaugiasi, kad nemažai Kaliningrado gyventojų jau dabar nori „įsirašyti į atomininkus“.

Personalo atrankos tarnyba pranešė, kad laukiami žmonės, turintys aukštąjį išsilavinimą, kurių profesinė sritis yra energetika, atominės elektrinės, elektroninių įrenginių elektronika ir automatika, vandens ir kuro technologija šiluminėse elektrinėse, taip pat įvairių specializacijų ekologai.

Be to, Baltijos AE reikia nemažai technikos specialistų.

Norintieji dirbti Baltijos AE gali palikti trumpą savo gyvenimo aprašymą specialiame oficialaus atominės elektrinės tinklaraščio skirsnyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją