Anot G.H.Oettingerio, Baltijos šalims nerandant investuotojo dujų tinklų jungčių su ES šalimis projektams, reikėtų svarstyti apie galimą Europos Sąjungos paramą šiam projektui.

"Pagrindinė atsakomybė už investicijas tenka ūkio subjektams, bet tas principas turi išimčių, ir jei tam tikruose regionuose, pavyzdžiui Baltijos šalyse, vien rinkos mechanizmai negali užtikrinti jungčių nutiesimo, čia reikia skirti pagalbą", - sakė G.H.Oettingeris.

Jo teigimu, projektą galėtų paremti, pavyzdžiui, Europos investicijų bankas.
"Neatmetu galimybės suteikti ir tiesioginę paramą tokiam projektui, svarbu, kad Baltijos šalys būtų integruotos į Europos dujų rinką ir nebeliktų atskirta "sala", - tvirtino kandidatas į eurokomisarus.

G.H.Oettingeris, kurį į eurokomisarus siūlo Vokietija, taip pat teigė, kad Europai būtina mažinti energetinę priklausomybę nuo Rusijos, tačiau to reikia siekti ne priešinantis Vokietijos ir Rusijos dujotiekio „Nord Stream" projektui, o ieškant kitų energijos tiekimo alternatyvų, pavyzdžiui, Europą ir Artimuosius Rytus sujungsiančiam „Nabucco" dujotiekiui.

"Manau, mes visi kartu privalome šiuos klausimus spręsti, turime užtikrinti, kad priklausomumas nuo Rusijos nebūtų mums neigiamas", - teigė G.H.Oettingeris.

Dujotiekis „Nord Stream", per Baltijos jūrą sujungsiantis Rusiją su Vokietija, aplenkia Baltijos šalis ir Lenkiją. Pirmąją iš dviejų dujotiekio linijų tikimasi baigti tiesti 2011-aisiais, o antrąją - 2012 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją