„Visų pirma, aš jauna. Antra, kiek aš dirbu savo pirmojoje tarnyboje, man buvo patikimos tos sritys, kurias reikėjo išplėtoti ir iš mažų sritelių padaryti veikiančias ir dideles sritis. Taip pat aš ilgą laiką savo tarnyboje vadovavau Apskaitos ir kainų skyriui. Taip pat aš dalyvavau tarptautinėse misijose Juodkalnijoje ir Albanijoje, kur mane samdė Europos Komisija, kad tose šalyse būtų suformuota reguliavimo ir apskaitos sistema“, – pirmadienį žurnalistams sakė ji.

Jei būtų paskirta vadovauti VKEKK, pirmuoju darbu ji įvardija susipažinimą su visa sistema iš vidaus.

„Aš manau, kad pirmas darbas bus susipažinti su sistema iš vidaus, nes šiandien aš energetikos sektorių pažįstu tiek, kiek galima susipažinti iš viešai prieinamų dokumentų, o taip pat tiek, kiek šis sektorius yra infrastruktūrinis sektorius. Aš pati ateinu iš infrastruktūrinio sektoriaus ten praleidusi beveik aštuonerius metus“, – kalbėjo D. Korsakaitė.

Jos nuomone, būsimajame darbe iššūkis bus suderinti verslo ir vartotojų interesus.

Prezidentės patarėjas ekonomikos ir finansų klausimais Nerijus Udrėnas žurnalistams sakė, kad D. Korsakaitė pasirinkta dėl to, kad RRT darbas yra gerai vertinamas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Tiesa, energetika yra nauja sritis, tačiau bendri infrastruktūros reguliavimo principai suteikia jai gerų šansų naujai pažvelgti į energetikos sektorių“, – sakė jis.

VKEKK pirmininką skiria Seimas prezidento teikimu.

DELFI primena, kad gruodžio pradžioje, po maždaug dvejų metų darbo, iš posto pasitraukė VKEKK pirmininkas Virgilijus Poderys. Gruodžio pabaigoje bendrovėje „Visagino atominė elektrinė“ jis pradėjo eiti ekonomikos direktoriaus pareigas. Ši bendrovė vykdo parengiamuosius naujos atominės elektrinės statybos darbus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją