"Svarstysime su kolegomis galimybes, kol kas dar sunku ką nors pasakyti, tai labai nauja, neišanalizuota", - sakė bendrovės "Požeminiai darbai" generalinis direktorius Raimondas Baikštys ir pridūrė, kad bendrovė šiuo metu turi šiek tiek "Kauno energijos" akcijų.

Tikėtina, kad "Požeminiai darbai" šiame konkurse dalyvautų per antrinę bendrovę "Energotiekimas", kuri, kaip ir dar šešios bendrovės, šį rudenį buvo įsigijusi Petrašiūnų elektrinės nuomos konkurso sąlygas.

Bendrovės "Fortum Heat Lietuva" generalinis direktorius Vitalijus Žuta patvirtino, kad jo bendrovę domina energetikos projektai Kaune ir dėl jų pasikalbėti jis buvo susitikęs su Kauno miesto meru. V.Žutai buvo svarbu išsiaiškinti, kokia yra Kauno savivaldybės vizija dėl energetikos ūkio plėtojimo.

Kita potenciali investuotoja bendrovė "Energijos sistemų servisas" (ESS) taip pat laikoma rimta kandidate įsigyti "Kauno energijos" akcijų.

ESS generalinis direktorius Robertas Bauba patvirtino, kad bendrovės finansinė padėtis yra gera: 2009 m. planuojama gauti 26 mln. litų pajamų, įmonė uždirbs pelno.

Galimybės dalyvauti konkurse neatmetė bendrovės "Miesto energija", kuri yra "E energijos" antrinė bendrovė, direktorius Juozas Algirdas Kupčinskas.

Tarp kandidatų, kurie galėtų dalyvauti "Kauno energijos" akcijų pirkimo konkurse, minima ir bendrovė "Axis Industries". Grupės įmonės dirba biokuro energetikos, šiluminės technikos, pramoninių ir energetikos įrenginių priežiūros ir aptarnavimo srityse. Grupės įmonėse dirba daugiau kaip 740 darbuotojų.

Rimta kandidate dalyvauti "Kauno energijos" valdyme laikoma ir tarptautinė bendrovė "Dalkia", kuri Rytų ir Centrinėje Europoje yra įvykdžiusi beveik 50 šilumos tinklų modernizavimo projektų įvairiose šalyse bei valdo "Vilniaus energiją".

Paklaustas, ar bendrovę domintų galimybė įsigyti "Kauno energijos" akcijų, "Dalkia" atstovas Nerijus Mikalajūnas sakė, kad šiuo metu nėra planuojama dirbti kituose Lietuvos miestuose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją