„Išaugus tarifams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje užsidarys gamybos įmonės, kurių veikla reikalauja daug elektros energijos“, – teigiama naujausioje „Swedbank“ ataskaitoje. Įmonės bus priverstos arba keisti gamybos struktūrą ir įdiegti ekonomiškesnes gamybos technologijas, arba gaminti kitą produkciją. Joms teks pamiršti iš sovietinių laikų paveldėtą neveiksmingą išteklių naudojimą. Didžiausios permainos įvyks Lietuvos, Latvijos ir Estijos metalo apdirbimo ir chemijos pramonėje.

Ekspertai nurodo, kad vietos energijos kompanijos būtinai pasinaudos išaugusia elektros energijos paklausa. Konkrečiai, per ateinančius kelerius metus Estijos elektrinės, varomos skalūnu, ims didinti tarifus, nurodo „Swedbank“.

Anksčiau „Latvenergo“ vadovas Karlis Mikelsonas interviu atskleidė, kad uždarius Ignalinos AE Latvijoje gali išaugti elektros energijos kaina. Tačiau, pasak jo, Latvijoje elektros energijos kaina neišaugs taip smarkiai kaip Lietuvoje, kur tarifas gyventojams padidės beveik trečdaliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją