Pagal įsakymą valdytojai (administratoriai) ar gyvenamųjų namų šildymo sistemų prižiūrėtojai šildymo sistemas paleidžia per 3 dienas ir sureguliuoja per 5 dienas nuo šildymo įjungimo pradžios. Tad gali būti, kad radiatoriai pirmadienį ims šilti dar ne visur.

Pagal grafiką, pirmą-antrą šildymo dieną turėtų sušilti Vilkpėdės, Šeškinės, Pilaitės, Senamiesčio, Šnipiškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Grigiškių mikrorajonai. Antrą-trečią dieną šiluma turėtų ateiti į Antakalnį, Žirmūnus, Pašilaičius, Viršuliškes, Justiniškes, Žvėryną, Naujamiestį. Panerių, Naujininkų, Rasų, Fabijoniškių, Baltų ir Verkių mikrorajonus šiluma turi pasiekti ne vėliau kaip per 3-4 dienas.

Administracijos direktoriaus įsakymu nustatyta, kad šildomų patalpų temperatūra turi būti ne žemesnė kaip 18, ir ne didesnė kaip 22 laipsniai šilumos. Gyventojai, kurių butuose po 5 dienų nuo šildymo sezono pradžios temperatūra bus žemesnė nei 18 laipsnių ir nešils radiatoriai, gali kreiptis į namą administruojančią bendrovę ar „Vilniaus energijos“ atstovus.

Dėl nepakankamo šildymo bus surašomas aktas, kuriame nurodomos priežastys. Aktą pasirašo buto gyventojai arba gyventojų įgaliotas asmuo, šildymo sistemos prižiūrėtojas ir bendrovės „Vilniaus energija“ atstovas. Remiantis šiuo aktu, gyventojams priskaičiuotą mokestį už nešildomas patalpas privalės kompensuoti kaltininkas.

Nebešals ir klaipėdiečiai

Administracijos direktorius priminė, kad daugiabučių gyventojai gali paprašyti jų radiatorius pradėti šildyti vėliau nei visiems. Su tuo turi sutikti daugiau nei 50 proc. gyventojų.

DELFI primena, kad įsakymas dėl mokyklų, darželių ir gydymo įstaigų šildymo Vilniaus mieste pasirašytas spalio 6 d. „Vilniaus energija“ aiškina, kad dėl nešylančių radiatorių atsakinga ne ji, o pastato administratorius – į jį tokiu atveju ir reikėtų kreiptis.

Įsakymą nuo spalio 13 dienos Klaipėdos mieste pradėti šildymo sezoną pirmadienį pasirašė ir Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius.

Kauno miesto savivaldybės administracijos Vygantas Gudėnas pirmadienį pasirašys įsakymą, kuriuo nuo spalio 12 dienos pradedamas šildymo sezonas Kaune. Jau praėjusią savaitę buvo pasirašytas įsakymas pradėti šildymą ikimokyklinėse įstaigose. Iki trečiadienio turėtų sušilti ir radiatoriai daugiabučiuose.

Tų namų gyventojai, kurie nepageidauja pradėti šildymą, turėtų pateikti prašymą šilumos ūkio prižiūrėtojui (bendrijos pirmininkui, administratoriui). Prašymui turi pritarti daugiau kaip pusė namo gyventojų (50 proc. plius vienas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją