„Dabar svarbiausia, kad įsibėgėję Lietuvos ir Švedijos jungties projekto parengiamieji darbai sklandžiai vyktų toliau ir Lietuvos energetikos nepriklausomybei reikšminga jungtis būtų įgyvendinta laiku“, – sako „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Aloyzas Koryzna.

„Lietuvos energija“ praneša, kad šiuo metu yra vykdomi Baltijos jūros dugno tyrimo darbai tiek Švedijos tiek Lietuvos ekonominėse erdvėse. Juos atlieka Švedijos bendrovė „Marin Mätteknik“. Pagal grafiką darbai jūroje vyks iki spalio pabaigos, o juos užbaigus per du mėnesius bus apdoroti duomenys ir parengta galutinė tyrimo ataskaita.

2008 metų liepos mėnesį įsteigtos bendrovės „InterLinks“ tikslas – tarpsisteminių elektros jungčių, sujungsiančių Lietuvos ir kitų energetikos sistemų elektros perdavimo tinklus, projektų plėtojimas ir įgyvendinimas.

Pagrindinė bendrovės veikla – projektinių studijų rengimas, strateginis ir investicinis planavimas, parengiamųjų projektų darbų vykdymas, elektros energetikos objektų statybos organizavimas ir koordinavimas, atitinkamus projektus įgyvendinančių bendrovių kontrolė bei rizikų valdymas. Šiuo metu bendrovėje dirba 3 darbuotojai. Pagrindinis įmonės vykdomas projektas – tarpsisteminė jungtis tarp Lietuvos ir Švedijos elektros energijos perdavimo sistemų – NORDBALT.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją