Pasak ERC komercijos direktoriaus Vido Čebatariūno, tai praktinis žingsnis link faktiškai funkcionuojančios laisvos elektros rinkos Baltijos šalyse.

„Sutartis su „Latvenergo“ patenkina pagrindinį Baltijos šalių vyriausybių susitarimo tikslą – sukurti vieną elektros energijos rinką pagal Skandinavijos „Nord Pool“ rinkos principą. Sutartyje numatyta valandinė prekyba elektros energija. Vis dėlto yra aptariama ir galimybė prekiauti elektros energija savaitiniu, mėnesiniu arba netgi metiniu tiekimu.

Kadangi tarp valstybių yra stiprūs tinklai, taip pat įtraukta galimybė tiesiogiai tiekti iki 800 MW elektros energijos“, teigia komercijos direktorius.

Jo teigimu, ERC sutartys su Rusijos ir Baltarusijos tiekėjais leis 2010 m. tiekti Baltijos šalims iki 7 TWh elektros energijos.

Nuo spalio 1 d. vienintelis įgaliotas elektros energijos skirstymo kontrolės ir importo atstovas Baltijos šalyse bus „Inter RAO JES“ padalinys Energijos realizacijos centras, kurio pavadinimas bus pakeistas į „Inter RAO Baltic“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją