Remiantis š. m. rugsėjo 25 d. potvarkiu, Rusijos vyriausybė priėmė „Rosatom“ pasiūlymą dėl BAES, kurios bendras nustatytas galingumas bus 2300 MW, statybų regione.

Dokumente teigiama, kad „Baltijos atominės elektrinės statybų projektas bus įgyvendinamas pritraukiant Rusijos ir užsienio investuotojus“. Rusijos energetikos ir pramonės ministerija ir „Rosatom“ turi iki 2020 m. pateikti savo pasiūlymus dėl generalinės elektroenergetikos objektų išdėstymo Rusijoje schemos.

Generalinė schema buvo patvirtinta 2008 m.vasario 22 d. Kaip praneša „RIA Novosti“, šiuo metu Energetikos ir pramonės ministerija derina pakoreguotą šios schemos variantą. Kol kas yra nepriimtas galutinis spendimas dėl energijos iš BAES transportavimo maršrutų. Vis dėlto, nuo pat pradžių AES buvo orientuojama į energijos eksportą.

Vienas iš svarstomų variantų yra povandeninio kabelio į Vokietiją maršrutas. Kaip informuoja Atominės energetikos spaudos centras, paraleliai dujotiekiui „Šiaurės srautas“ („Nord Stream”) einantis kabelio maršrutas bus optimalus energijos eksporto iš Baltijos AES klausimo sprendimas. Projekto įgyvendinimo išlaidas pavyks sumažinti dujotiekio infrastruktūros sąskaita.

Esanti energijos paklausa Europoje leidžia tikėtis, kad eksportas bus pelningas, teigiama straipsnyje. Esą povandeninio maršruto naudojimas, kaip ir dujų tiekimo atveju, padės išvengti tranzito problemų, dėl ko projektas tampa dar patrauklesnis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją