DELFI primena, kad penktadienį „Leo LT“ akcininkų susirinkime, prieštaraujant privačiam akcininkui, buvo nuspręsta imtis likviduoti bendrovę.

„Akivaizdu, kad pernelyg optimistiškai „NDX energija“ vertino perspektyvą, kai ji buvo pasirinkta kaip vienintelis valstybės partneris. Nepaisant to, kad buvo visi teisiniai, ekonominiai argumentai, bendra logika, kad VST kaip energetikos kompanija buvo pasirinkta partnerystei su kitomis energetikos bendrovėmis formuojant „Leo LT“ kapitalą ir turtą. Akivaizdu, kad galbūt „NDX energijos“ vadovų buvo pamiršta, jog jos akcininkai, turiu omenyje mūsų kompaniją, dar valdo ir kitus verslus Lietuvoje. Iš tiesų, per didelė ekonominė galia ir įtaka būtų sutelkta vienos žmonių grupės rankose, nesvarbu, kad jie yra Lietuvos piliečiai ir to nedraudžia Lietuvos įstatymai. Jeigu tai būtų buvusi kita grupė, ne „NDX energija“, šiandien „Leo LT“ projektas nebūtų vertinamas taip kritiškai“, – savo nuomonę dėstė I. Staškevičius.

Formuojant „Leo LT“, „NDX energijai“ vadovavo Žilvinas Marcinkevičius, o VST – Darius Nedzinskas. Pastarasis, kalbama, jau nebėra „VP Grupės“ akcininkas, o Ž. Marcinkevičius šioje verslo grupėje neturi oficialių pareigų.

Kalbėdamas apie dabartinę situaciją jis sakė, kad procesas yra pasmerktas, o tai, „apie ką buvo galvota kuriant „Leo LT“, yra nurašyta“.

I.Staškevičius pripažino, kad pagal pirminį įmonių vertinimą, formuojant „Leo LT“, „NDX energijai“ galėjo priklausyti daugiau nei pusė būsimos bendrovės akcijų ir dar kartą pabrėžė, kad privatus investuotojas siūlo išsidalinti tai, ką kiekviena šalis įnešė kuriant „liūtą“.

„NDX energijos“ valdybos pirmininkas sakė manantis, kad „Leo LT“ pasipriešinimo kampanija kilo spontaniškai, o „visuomenės grupės teisingai identifikavo įtampas ir grėsmes, kurias sukėlė „Leo LT“.

Politikai laidė užuominas

Verslininko teigimu, jeigu „politikoje būtų daugiau sutarimo ir „Leo LT“ nebūtų buvęs naudojamas politinėms kovoms“, ši bendrovė galbūt būtų galėjusi transformuotis ir gyvuoti toliau.

„Labai svarbus dalykas yra vidaus politika. Natūralu, kad „Leo LT“ kritika sutapo su buvusios valdančiosios daugumos ir buvusios Vyriausybės kritika. Ir mums daug teko to krūvio, nors „NDX energija“ ir „VP Grupė“ nedalyvauja vidaus politikoje. Mes, galbūt priešingai daugelio apžvalgininkų lūkesčiams, buvome visiškai pasyvūs ir vienuose, ir kituose rinkimuose. Ne tik rinkimuose, bet ir, pavyzdžiui, kai vyko balsavimas Seime dėl kreipimosi į Konstitucinį Teismą, tuomet artėjo Seimo rinkimai ir kreipimosi šalininkai laimėjo vieno balso persvara. Tuomet mes gavome labai subtilių, bet aiškių užuominų: „vyrai, artėja rinkimai, jeigu jūs susiprasite, tai tas balsavimas bus kitoks“, – kalbėjo vienas „VP Grupės“ akcininkų.

Jo teigimu, užuominos buvo „iš dabartinių frakcijų, kurios laviruoja tarp opozicijos ir pozicijos“.

I.Staškevičius tvirtino, kad „VP Grupė“ nerėmė nė vienos partijos prieš šiuos Seimo rinkimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją