Dokumentas pasirašytas per Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo vizitą į Ulan Batorą.

"Mes pirmiausia kalbame apie Dornodą... Mes suprantame, kad Mongolija bendradarbiaus ne tik su Rusija, bet pirmasis tarpvyriausybinis susitarimas dėl tokio bendradarbiavimo pasirašytas būtent tarp Mongolijos ir Rusijos. Rusija bus pirmoji - tai svarbus politinis signalas", - sakė S.Kirijenka.

Jis pažymėjo, kad į šį projektą bus investuota "šimtai milijonų dolerių", bet tikslių skaičių nepateikė.

Rusijos atominės energetikos agentūros atstovas sakė, kad Dornodo telkinio atsargos dabar vertinamos 28 tūkst. tonų, bet gali gerokai padidėti ateityje, galbūt du kartus.

Rusija - viena didžiausių kuro atominėms elektrinėms gamintojų, nori padidinti savo dalį pasaulinėje rinkoje, kurioje vyrauja JAV ir ES, ir nagrinėja tarptautinių aljansų perspektyvas.

Gegužę Mongolijoje lankėsi premjeras Vladimiras Putinas, susitaręs plėtoti bendradarbiavimą išgaunant ir perdirbant uraną. Tada Mongolijos valdžia pažadėjo Rusijai leisti naudoti telkinius Gobio dykumoje.

Rusijos geležinkeliai, kaip pranešė anksčiau bendrovės vadovas Vladimiras Jakuninas, mano, kad šalies transporto struktūros modernizavimas norint naudoti urano telkinius gali kainuoti 7 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją