Remiantis patvirtintais investiciniais planais ir Kaliningrado srities vyriausybės patvirtina Energijos gamybos komplekso vystymo programa iki 2016 m., kurie numato antrojo Kaliningrado elektrinės bloko (450 MW) atidarymą ir penkių anglis ir durpes naudojančių elektrinių statybą (bendras pajėgumas 880 MW) iki 2016 m. Kaliningrado srities energetinė sistema gamins 1700 MW, o suvartos, kaip prognozuojama, 1200 MW, tokiu būdu, net be AE regionas bus aprūpintas elektros energija ir turės 500 MW perteklių.

Taigi „Rosatom” siūlomas ant sienos su ES statyti Baltijos AE projektas skirtas išskirtinai energijos eksportui į kaimynines šalis. Be to, atominės energijos pramonės ir vietos valdžios atstovai ne kartą teigė, kad stotis yra labai reikalinga energetinių Kaliningrado srities poreikių patenkinimui. Būtent taip, liepos 24 d. Nemano mieste svarstant AE projektą, teigė „Energoatom” direktoriaus pavaduotojo Sergejus Bojarkinas.

Remiantis „INTER RAO EES“ dokumentais, atsižvelgiant į tai, kad 2016 m. pradės veikti Baltijos AE, Kaliningrado srityje bus pagaminama 4000 MW elektros energijos, iš kurių 2800 MW bus pertekliniai.

Perteklinę elektros energiją planuojama tiekti į Latviją (iki 1500 MW), Lenkiją (iki 600 MW), Vokietiją (iki 1000 MW) ir Švediją (iki 1000 MW) – po 45 eurus/MWh (155 Lt), o taip pat į Baltarusiją (iki 500 MW) po 32 eurus/MWh (110 Lt). Dokumente rašoma: „atsižvelgiant į valiutų rinkos sąlygotą kainos sudarymą numatomose realizavimo rinkose, eksporto sutartyse tikslinga nustatyti fiksuotas kainas visam projekto įgyvendinimo laikotarpiui”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją