Kauno savivaldybė praneša, kad ketvirtadienį bendrovėje „Kauno energija“ vykusiame „Gazprom“ Energetikos plėtros valdybos viršininko Deniso Fiodorovo, KTE ir UAB „Kauno energija“ vadovų susitikime nuspręsta investuotojams leisti didinti anksčiau planuotas investicijas ir suderinti naują jų įgyvendinimo grafiką. Susitikime vėliau dalyvavo ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Atvykome pranešti „Gazprom“ valdybos sprendimą, kad Kauno mieste tikrai bus statoma nauja šiluminė elektrinė. Derybų metu norime patikslinti investicijų formas ir įgyvendinimo grafiką“, - susitikime sakė D. Fiodorovas.

Kauno miesto meras A. Kupčinskas patvirtino, kad vietos valdžiai svarbus naujos šiluminės elektrinės atsiradimas, kad į Kauną ateitų naujos investicijos. Svarbiausia, kad gyventojams išliktų mažos šilumos kainos, tačiau būtina žinoti, kada ir kiek bus investuojama į naują elektrinę.

2003 metais pasirašyto „Kauno energijos“ ir KTE investicinio susitarimo patikslinimai bei pakeitimai bus patvirtinti artimiausiu metu.

Pasak Kauno elektrinės, kuri įgyvendina investicinį projektą, vadovo Rimando Stonio, naujos šiluminės elektrinės galingumas sieks apie 320 megavatų. Nauja elektrinė pradės veikti 2013 metų pradžioje.

„Šiuo metu baigiamas konkursas dėl techninio konsultanto pasirinkimo naujos elektrinės statyboms. Vyksta derybos su bankais dėl projekto finansavimo, susitikimai su būsimais rangovais bei kiti darbai“, - sakė R. Stonys.

„Kauno energijos“ vadovai sutiko, kad būtų didinamos investicijos į naują šiluminę elektrinę ir pakeistas jų įgyvendinimo grafikas.

Susitikimo dalyviai priėjo vieningos nuomonės, kad abiems investicinio susitarimo pusėms turi būti nustatytos garantijos ir padidintos baudos už galimą įsipareigojimų nevykdymą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją