Pranešama, kad tiriant statybos aikštelių užterštumą radionuklidais, RSC atliko gama spinduliuotės dozės galios matavimus, radono tūrinio aktyvumo aikštelių grunto ore matavimus, gama spektrometrijos metodu nustatė radionuklidų aktyvumus, atliko tričio tyrimus.

„Užbaigtas užterštumo radionuklidais tyrimas yra tik viena dalis itin kompleksinio naujos atominės elektrinės statybos aikštelių vertinimo. Visi darbai yra vykdomi pagal grafiką, todėl, kaip ir planavome, iki šių metų rudens bus užbaigti statybos aikštelių ekogeologiniai tyrimai, o iki metų pabaigos bus įvertinti aikštelėse esančio statybos laužo bei galimos taršos pašalinimo terminai ir kaštai“, - sako Tadas Matulionis, naujos atominės elektrinės projekto parengiamuosius darbus vykdančios bendrovės „Visagino atominė elektrinė“ projektų valdymo biuro vadovas.

Pasak jo, naujos atominės elektrinės statybos aikštelės yra vertinamos ir pagal Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) saugos reikalavimus. Vertinant statybos aikšteles pagal TATENA saugos reikalavimus yra analizuojamos aikštelių geologinės sąlygos, įvertinamos geotechninės sąlygos ir seisminiai faktoriai, meteorologiniai, užtvindymo pavojai, analizuojama visa eilė kitų sąlygų. Šį vertinimą planuojama užbaigti iki 2010 m. vasaros.

Aplinkos ministerija, susipažinusi su elektrinės poveikio aplinkai vertinimu, 2009-ųjų balandį priėmė sprendimą, kad aplinkosauginiu požiūriu elektrinės statyba pasirinktoje vietoje yra leistina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją