Praėjusią savaitę Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) pranešė, kad šiais metais daugiau nemažins naftos žaliavos gavybos kvotų, jei žaliavos kaina už barelį išliks 70-75 dolerių lygyje. Tuo tarpu Didžiosios Britanijos kompanija „UK Consultancy Oil Movement“ praėjusią savaitę paskelbė prognozes, kad birželio pabaigoje naftos žaliavos tiekimas pasaulinei rinkai iš OPEC šalių turėtų dar šiek tiek mažėti.

Kompanija stebi naftos žaliavos tiekimą pasaulinėje rinkoje ir prognozuoja, kad mėnesio pabaigoje rinkai turėtų būti tiekiama 22,78 mln. barelių žaliavinės naftos per dieną (šiuo metu rinkai vidutiniškai tiekiama 22,82 mln. barelių per dieną), praneša „Lietuva Statoil“.

Praėjusią savaitę JAV naftos žaliavos atsargos ir toliau mažėjo, degalų importas išliko stabilus. Tai prisidėjo prie kainos augimo pasaulinėje rinkoje. Naftos žaliavos atsargų mažėjimas lėmė benzino atsargų JAV didėjimą ir tai lėmė Platts indekso kritimą.

Praėjusią savaitę Roterdamo biržoje benzino Platts indeksas krito 43 doleriais, o dyzelino Platts sureagavo į naftos žaliavos kainos augimą ir pakilo 9 JAV doleriais.

Didmeninėje prekyboje naftos produktų kainos kilo. Litro benzino kaina pabrango apie 5 ct, dyzelinas kilo 3 ct, o dujos pabrango 14 ct.

Mažmeninėje rinkoje litro benzino kaina pakilo 5 ct, dyzelino – 5 ct, o dujų kaina išaugo 6 ct.

Pasak G. Bandzevičiaus, šią savaitę mažmeninėje rinkoje naftos produktų kainos turėtų išlikti stabilios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją