„Liūtui galas, A. Kubiliui, liūtų gelbėtojui – gėda!“, - šaukė prie Seimo susirinkęs būrelis Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) piketuotojų, kurie bendrovei sugiedojo „Trumpiausių metų“ ir išvardijo visus Seimo narius, pritarusius „Leo LT“ steigimui.

Kiekvieno politiko pavardę lydėjo šūksniai „Prie gėdos stulpo!“, o G. Kirkilui – buvusios Vyriausybės vadovui − teko triguba dozė.

„Ši mūsų akcija, skirta „Leo LT įsteigimo metinėms. Tai yra gėdinga, aferistiška sutartis, kuri Lietuvą veda į moralinę ir ekonominė bedugnę. Ta sutartis turi būti niekinė, panaikinta kuo greičiau, o Vyriausybė ir Seimas laiką „tempia“ kaip gumą“, - žurnalistams sakė JDJ Kauno skyriaus pirmininkė Rūta Zabielienė.

Į Europarlamentą kandidatuojanti Ona Juknevičienė piktinasi, kad A. Kubilius nenaikina „Leo LT“, kol dar nevėlu, mat, jos tvirtinimu, Lietuva privalo iki šių metų liepos 15 d. Europos Komisijai (EK) pateikti paraišką dėl finansavimo elektros tiltui į Švediją.

Europos Vadovų Taryba (EVT) šiam projektui jau yra skyrusi 604 mln. Lt, tačiau, O. Juknevičienės teigimu, lėšų skyrimą turi patvirtinti tiek EK, tiek Europarlamentas, o tai bus daroma gavus Lietuvos paraišką, kurioje turi būti nurodoma, kas vykdys projektą.

Politikę papiktino ir energetikos ministro Arvydo Sekmoko teiginiai, kad „Leo LT“ likimo scenarijus bus ant išrinktosios prezidentės Dalios Grybauskaitės darbo stalo pirmąją jos darbo dieną. „Mes negalime tiek laukti“, - sakė O. Juknevičienė, kurios teigimu, dabartinė Vyriausybė tik atsikalbinėja ir nieko nedaro.

„A. Kubilius atsikalbinėja, nori užkrauti atsakomybę ant D. Grybauskaitės: kad štai, ji turės pateikti sprendimą. Pats jis nepriima jokio sprendimo“, - piktinosi kandidatė tapti europarlamentare antrą kadenciją.

Klausiama, kodėl, jos nuomone, A. Kubilius nesiryžta išformuoti nacionalinio investuotojo bendrovės, O. Juknevičienė buvo konkreti: „Aš manau, jis bijo, nes yra įsipareigojęs“.

„Leo LT“ priešininkai bendrovės gimtadienio proga parūpino ir liūto išvaizdos tortą bei simboliškai jį „nudobė“: vieton, kur turėtų būti širdis, įsmeigė peilį, o vėliau „grobis“ buvo padalintas visiems piketo dalyviams ir stebėtojams. „Imkit torto ir mintyse linkėkit, kad taip atsitiktų su „Leo LT“, - nedrįstančiuosius prašyti gabalėlio torto ragino vienas piketo dalyvių.

DELFI primena kad praėjusių metų birželį socialdemokrato Gedimino Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės ūkio ministras Vytas Navickas ir VP dešimtuko valdoma „NDX energija“ pasirašė nacionalinio investuotojo bendrovės steigimo sutartį, o pati bendrovė įsteigta gegužės 20 d.

„Leo LT" bendrovėje „NDX energijai" priklauso 38,3 proc. akcijų, valstybei – 61,7 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją