Pasirašytoje pataisoje numatoma, kad saugykla bus perduota naudojimui 2011 m. kovo mėn. Į sutarties pataisą taip pat įtraukti techninių normų ir standartų pakeitimai, kurie atsirado po pradinės sutarties pasirašymo 2005 metų sausį.

Numatoma, kad pagrindiniai statybos darbai turėtų prasidėti 2009 metų rugpjūčio 6 dieną.

2005 metų sausį Ignalinos atominė elektrinė pasirašė sutartį su Vokietijos konsorciumu „GNS – NUKEM“ dėl laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos projektavimo, statybos ir įrengimo darbų bei 190 kuro saugojimo konteinerių pristatymo. Sutarties įgyvendinamą finansuoja tarptautinis Ignalinos atominės elektrinės eksploatacijos nutraukimo rėmimo fondas, kurio lėšas administruoja Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Saugykloje planuojama sutalpinti apie 18 000 kuro rinklių, iškrautų iš 1 ir 2 IAE reaktorių, kurie yra didžiausi tokio tipo reaktoriai pasaulyje

Panaudoto branduolinio kuro saugykla bus įrengta taip, kad kuras joje galėtų būti visiškai saugiai laikomas mažiausiai 50 metų. Jos įrengimui bus naudojamos unikalios technologijos ir techniniai inžineriniai sprendimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją