Kaip rašoma savivaldybės interneto svetainėje, su projektu „Baltijos AE 1-o ir 2-o energoblokų statybos ir eksploatacijos poveikio aplinkai įvertinimas“ bus galima susipažinti nuo 2009 m. balandžio 30 d. iki 2009 m. gegužės 30 d.

Primename, kad 2008 m. balandžio 16 d. gubernatorius Georgijus Bosas ir įmonės „Rosatom“ vadovas Sergejus Kirilenko pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo, pagal kurį numatoma regiono teritorijoje statyti Baltijos AE su dviem blokais, kurių kiekvieno galingumas būtų 1150 megavatų.

Projektas atsieitų maždaug 134,3 mlrd. rublių (10,56 mlrd. Lt). Statybų pradžia numatoma 2010-iems m., pirmojo bloko eksploatacija – 2014 m., antrojo – 2016 m. Generalinis projektuotojas bus AB „Sankt Peterburgo Atomenergoprojekt“, o generalinis rangovas bus išrinktas atvirame konkurse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją