K. Mikelsono teigimu, „Latvenergo“ apsvarstys šį klausimą, bet tai nereiškia, kad realizuos sumanymą. „Žvelgiame į techninę pusę – kokias technologijas reikia naudoti. Meluočiau, jei pareikščiau, kad ketiname realizuoti projektą 2035 arba 2045 m., tačiau reikia apie tai galvoti. Negalima negalvoti ir neruošti, nemokyti reikiamų specialistų“, – pareiškė jis.

„Latvenergo“ vadovas taip pat pareiškė, kad žvelgiant iš ilgalaikės perspektyvos geriausias būdas aprūpinti Latviją elektra – būtent AE. Šio projekto nepavyktų realizuoti 2020 ar 2030 m., todėl svarbu perimti atominės energetikos specialistų žinias.

„Šį tą šioje sferoje sugebančių mokslininkų karto darbingas amžius praktiškai baigėsi. Dabar – paskutinės akimirkos perimti jų žinias ir sukurti nuodugnią mokslinę programą jauniems specialistams. Labai svarbu, kad neprarastume Salaspilyje turėtų žinių, kurių sėmėsi ir Ignalinos AE specialistai“, – pabrėžė K. Mikelsonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją