Vienas iš norinčiųjų parduoti akcijas – Vilniaus vicemeras Vidmantas Martikonis ir jo žmona Nijolė, turintys daugiau kaip milijoną LE akcijų.

Verslininkas ir kiti smulkieji akcininkai ketino parduoti akcijas po 7,39 Lt už vienetą, tačiau Vertybinių popierių komisija nederino LE kainos ir pareikalavo ją reikšmingai sumažinti.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) yra paskelbęs, kad tai yra neteisėta ir nurodė suderinti kainą.

V. Martikonis ir smulkieji akcininkai toliau laikosi savo pozicijos ir sutiktų parduoti akcijas po daugiau kaip 7 Lt už vienetą. Tačiau su tuo nesutinka LE valdanti Ūkio ministerija, teigianti, kad šiuo metu rinkos kaina yra ženkliai nukritusi.

Vilniaus apygardos teismo ministerija prašo nustatyti teisingą akcijų kainą. Teismas nusprendė skirti ekspertizę, kurios metu įvairių sričių specialistai nuspręstų, kokia yra teisinga kaina. Tiesa, ekspertizė gali atsieiti labai brangiai – apie 100 tūkst. Lt.

„Valstybė šiuo metu neturi pinigų“, - į teismą susirinkusiems smulkiesiems akcininkams aiškino ministerijos atstovai. Tiesa, akcininkai sutiktų jų palaukti, tačiau kol kas jokios derybos su jais nevedamos.

Galimybę reikalauti privalomai parduoti ar pirkti akcijas, jei vienas akcininkas kontroliuoja daugiau kaip 95 proc. bendrovės akcijų, suteikia Vertybinių popierių įstatymas.

Žiniasklaida yra skelbusi, kad išpirkti visas valstybei priklausančias LE akcijas teismo ir Vertybinių popierių komisijos patvirtinta kaina reikėtų maždaug 38,8 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją