„Deja, neturiu visų įgaliojimų atsakyti ir praplėsti daugiau klausimų dėl šitų derybų, kadangi yra konfidencialumo įsipareigojimų“, - prašomas pasakyti, su kuo derasi, sakė „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas.

Penktadienį išplatintame „Lietuvos energijos“ pranešime spaudai teigiama, kad iki 2010 metų pradžios bendrovė „sukurs sąlygas laisvai konkuruoti rinkoje elektros tiekėjams, siekiant užtikrinti žemiausią kainą vartotojams“.

Pranešime skelbiama, kad „Lietuvos energija“ drauge su vyriausybės institucijomis šiuo metu vykdo derybas dėl elektros energijos tiekimo sutarčių su potencialiais tiekėjais. Tarp jų – „Latvenergo“, „Eesti energia“ ir kiti Estijos gamintojai, Ukrainos ir Baltarusijos energetikos įmonės, Rusijos atstovas „Energijos realizacijos centras“ (ERC).

Pasak „Lietuvos energijos“, šalies elektros energijos poreikis nuo 2010 metų – 11,5 teravatvalandžių (TWh). Nuo 4 iki 6 TWh šio kiekio pagamins Lietuvos elektrinė ir kitos šalies šiluminės elektrinės (priklausomai nuo rinkos ir Energetikos ministerijos nustatytų kvotų), apie 0,5 TWh – vėjo jėgainės ir kiti atsinaujinantys elektros energijos šaltiniai, likusią dalį planuojama importuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją