Jis pabrėžė, kad sprendimo vykdymas yra politikų reikalas, o bendrovė turi toliau veikti. G.Mažeikos teigimu, antradienį ryte vyksta jos valdybos posėdis, kuriame svarstomi įprastiniai veiklos klausimai.

Tuo tarpu "Leo LT" stebėtojų tarybos pirmininkas Julius Niedvaras neatrodė esantis didelis optimistas.

"Tai ne "Leo LT" klausimas. Ne mes jį inicijavome, todėl toliau dirbame savo darbą. Procesas tik įsibėgėja, o mes nei Parlamento, nei Vyriausybės veiksmų negalime įtakoti", - BNS sakė J.Niedvaras.

Jis pripažino, kad per šį laiką, kol buvo svarstoma byla, "mes neturėjome nė vienos ramios dienos".

J.Niedvaro vadovaujamos stebėtojų tarybos sudėtis netrukus bus keičiama - po KT sprendimo pirmadienį premjeras Andrius Kubilius nedviprasmiškai pareiškė, kad pokyčių turės būti tiek "Leo LT" stebėtojų taryboje, tiek valdyboje, kad būtų tinkamai atstovaujama valstybės ir visuomenės interesams.

G.Mažeika galimų būsimų pokyčių nedramatizavo ir teigė esantis pasirengęs bet kada palikti postą.

"Tos kalbos apie galimus pasikeitimus jau vyksta kurį laiką. Jeigu galvotume tik apie tai, negalėtume dirbti. Manau, valdyba yra kompetentinga, o akcininkai turi teisę spręsti. Aš asmeniškai kiekvieną dieną esu pasirengęs susirinkti daiktus ir išeiti. Nereikia iš to daryti problemos - į tai žiūriu ramiai ir filosofiškai", - kalbėjo 18-kos metų vadovo patirtį turintis G.Mažeika.

Vyriausybė per šią savaitę kartu su teisininkais žada išnagrinėti KT nutarimą ir priimti sprendimus.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas yra sakęs, kad 7 iš 11-kos "Leo LT" stebėtojų tarybos narių turės būti valstybės atstovai arba žmonės, kurie galėtų tvirtai atstovauti viešajam interesui. Šiuo metu neaišku, kiek tokių atstovų yra taryboje - formaliai valstybei atstovauja tik vienas - Ūkio ministerijos sekretorius Artūras Dainius.

Pernai spalį paskirtoje naujoje valdyboje, be G.Mažeikos, dirba technologijų direktorius Valdas Bancevičius, teisės direktorius Vilius Bernatonis, finansų direktorius Ramūnas Bičiulaitis, strateginių projektų direktorius Darius Montvila.

Pirmadienį Konstitucinis Teismas paskelbė, kad nacionalinė energetikos bendrovė "Leo LT", kuriai patikėti milijardinės vertės strateginiai projektai, buvo įsteigta pažeidžiat Konstituciją.

Vyriausybė valdo 61,7 proc. pernai gegužę įkurtos "Leo LT" akcijų, "NDX energija" - 38,3 proc.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją