Penktadienį „Gazprom“ ir „Abu Dhabi National Energy“ sudarė sutartį dėl didžiausios Europoje dujų saugyklos statybos Nyderlanduose. Saugyklą išsekusio Bergemeierio telkinio bazėje 2007 m. arabų investuotojai nupirko iš Didžiosios Britanijos koncerno BP.

Bergemeieris – ideali vieta dujų saugyklai, esanti netoli nuo Belgijos, Prancūzijos ir Vokietijos dujotiekių. Olandijos valstybinis koncernas „Gasunie“ prisijungė prie „Nord Stream“ konsorciumo.

Rusijos– Jungtinių Arabų Emyratų investicija yra susijusi su projektu „Nord Stream“, pasakė Nyderlandų ekonomikos ministrė Maria van der Hoeven, kuri penktadienį aptarė Baltijos dujotiekio statybą su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Milleriu. Dujotiekis bus pradėtas eksploatuoti 2013 m., po to, kai į Olandiją bus nutiesta „Nord Stream“ sausumos atšaka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją