Komentare naujienų agentūrai ELTA "Lietuvos energija" patvirtino, kad šiuo metu BRELL komiteto planavimo ir operatyvinio valdymo darbo grupė rengia naują susitarimą dėl normatyvinio avarinio rezervo palaikymo ir panaudojimo organizacinių ir teisinių principų.

"Šis susitarimas reglamentuos Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos elektros energetikos sistemos operatorių privalomą palaikyti avarinio normatyvinio rezervo kiekį, panaudojimo galimybes ir atsiskaitymų tvarką", - sakoma "Lietuvos energijos" atstovės ryšiams su visuomene Rūtos Merčaitienės atsiųstame komentare.

Siekiant energetikos sistemų lygiagretaus darbo santykius suderinti su rinkos santykiais, Baltijos energetikos bendrovių iniciatyva 2001 m. penkios bendrovės (AB "Lietuvos energija", "Latvenergo", "Eesti Energia", "RAO EES Rossii" ir "Belenergo") pasirašė susitarimą dėl energetikos sistemų lygiagretaus darbo. To susitarimo pagrindu atsirado BRELL komitetas ir darbo grupės, kurios sprendžia energetikos sistemų lygiagretaus darbo problemas, siekdamos kad jų sprendimai atitiktų Europos Sąjungos nuostatas.

Baltarusijos kompanijos "Belenergo" prieš kelias dienas išplatintame pranešime atkreipiamas dėmesys, kad elektros rinkos BRELL sistemoje plėtra reikalauja peržiūrėti principus, pagal kuriuos tiekiamas avarinis energijos rezervas sutrikus elektrą gaminančios įrangos ar perdavimo tinklų darbui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją