„Wood Mackenzie“ specialistai mano, kad paklausos mažėjimas reiškia, jog naftos kainos kitais metais bus nestabilios ir palyginti žemos. Tačiau nafta eksportuojančių šalių organizacija OPEC sumažins gavybą ir apsaugos kainas nuo sumažėjimo iki 30–40 dolerių už barelį, rašo „The Financial Times“.

Tai pademonstravo prekyba ateities sandoriais nafta. Laukiant papildomo OPEC šalių naftos gavybos mažinimo dar 1 mln. barelių per dieną ir dar susilpnėjus doleriui, sandoriai dėl „Light“ naftos gruodžio mėn. tiekimo buvo sudaromi 64,45 dolerio už barelį kaina – 6 proc. brangiau nei anksčiau.

Vyriausiasis „URALSIB Capital“ naftos ir dujų sektoriaus analitikas Viktoras Mišniakovas pritaria „Wood Mackenzie“ prognozei. „Kitais metais naftos paklausa sumažės, tai bus labiausiai susiję su pasaulio ekonomikos augimo tempų sulėtėjimu“, – mano ekspertas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją