UAB Kauno termofikacijos elektrinė (KTE) dar kartą kreipėsi į Kauno m. savivaldybę su prašymu padidinti šilumos kainas. Antano Pranculio, KTE direktoriaus, pasirašytame rašte nurodoma, kad dėl patiriamų nuostolių bendrovė neįsipareigoja užtikrinti kokybiškos paslaugos teikimo.

Teigiama, kad delsimas perskaičiuoti gaminamos šilumos energijos kainą šildymo sezono metu gali turėti neprognozuojamų padarinių Kauną ir Kauno bei Jurbarko rajonus aprūpinant šiluma - sukelti šilumos gamybos ir tiekimo sutrikimų.

Pasak A. Pranculio, dabar KTE gaminamos šilumos kaina yra gerokai mažesnė negu ta, kurią leidžia nustatyti sutartis su "Kauno energija".

Ar VKEKK patvirtinta nauja šilumos gamybos kaina nustatyta teisėtai, paaiškės po teismo sprendimo. Iki šiol bazinė šilumos kaina Kaune siekė 6,58 cento už kilovatvalandę (ct/kWh).

Specialistų vertinimu, šilumos kaina vartotojams Kaune gali pasiekti 30 ct/kWh ribą ir 25-30 proc. viršyti kainą, kurią moka kitų Lietuvos didžiųjų miestų gyventojai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją