Skirta parama bus naudojama elektros jungties, sujungsiančios Lietuvos ir Lenkijos energetines sistemas, parengiamiesiems darbams. Sutartį Vilniuje pasirašė „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Darius Masionis ir ERPB departamento direktorius Vince Novak.

„Džiaugiamės, kad parengiamiesiems projekto darbams pavyko pritraukti lėšų, kurios neabejotinai paspartins projekto eigą“, – teigia „Lietuvos energijos“ vadovas D. Masionis.

„Lauksime galimybės drauge su Lietuvos bei Lenkijos kolegomis dirbti įgyvendinant šį ypatingos svarbos projektą, kuris mums visiems yra neatidėliotinas uždavinys“, – teigia V. Novak.

Preliminariai skaičiuojama, kad jungties Alytus-Elkas statybos kainuos apie 237 mln. eurų. Iki kitų metų vidurio turėtų paaiškėti tiksli jungties trasa. Lietuvos ir Lenkijos elektros energetikos sistemų sujungimo projektą įgyvendina bendra „Lietuvos energijos“ ir Lenkijos „PSE Operator“ įmonė „LitPol Link".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją