Dujotiekio statybai Bulgarijos vyriausybė pritarė dar 2008 m. sausio viduryje, kuomet apie tai pranešė šalies premjeras Sergejus Staniševas susitikime su tuometiniu Rusijos premjeru, o dabar prezidentu Dmitrijumi Medvedevu, praneša lenta.ru.

Opozicija priešinasi dujotiekio statybai ir pažymi, kad „Pietinis srautas“ sustiprins Rusijos įtaką Bulgarijai bei sudarys grėsmę kito dujotiekio, Nabucco, tiesimui.

Šis projektas skiriasi nuo „Pietinio srauto“ tuo, kad jį siūloma tiesti iš Vidurio Azijos į Europą apeinant Rusiją. „Pietinio srauto“ statyba užsiima Rusijos bendrovė „Gazprom“ ir Italijos „Eni“.

Dujos juo bus paleistos 2013-2014 m. Pagal „Gazprom“ planą, dujotiekio maršrutas turėtų eiti iš Rusijos Juodosios jūros dugnu į Bulgariją, kurioje išsišakos: viena atšaka bus pratęsta iki Austrijos, o kita – per Graikiją į Italiją.

2008 m. Rusija ir Italija jau užsitikrino „Pietinio srauto“ palaikymą daugelyje šalių. Statyti dujotiekį iš dalies jau sutiko Serbijos, Vengrijos ir Slovėnijos vyriausybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją