„Kauno energija" VKEKK jau yra pateikusi naujus šilumos kainos tarifus. Pagal preliminarius skaičiavimus, šilumos kaina pabrangs apie 44 proc. - nuo 14,67 ct už kilovatvalandę iki 21,12 ct.

Tačiau ši kaina nėra galutinė, nes nėra tiksliai apskaičiuota, kiek šiuo metu kainuoja KTE gaminama šiluma. Be jokios abejonės, pakilus dujų kainai, šoktelėjo ir šilumos gamybos kaina.

2003 m. tuometinė Kauno valdžia palaimino KTE privatizavimą. Šiemet baigėsi 5 metų terminas, kuomet nebuvo keičiamas šilumos kainų tarifas.

„Susidarė tokia situacija, kad šilumos kaina tikrai kils. Mes neturime kur trauktis ir kainą turime didinti. Jeigu mes paskaičiuotume kainą pagal naują formulę, naujas tarifas būtų labai didelis. Tačiau pabrėžiu, kad „Gazprom" galėjo didinti šilumos kainą ir anksčiau, tačiau to nedarė", - sakė „Gazprom" energetikos vystymo departamento valdybos pirmininkas Denisas Fiodorovas.

„Pasikeitė įstatymas ir šilumos kainos tapo reguliuojamomis. Jeigu mes laikytumės formulių ir privatizavimo sutarties, kuri buvo pasirašyta 2003 m., tai šiandien kauniečiai būtų itin prastoje situacijoje ir už šilumą mokėtų bene daugiausiai Lietuvoje – apie 30 centų už kilovatvalandę. (...). Mes su investuotojais kalbame dėl tos formulės peržiūrėjimo. Ieškome galimybių, kaip būtų galima peržiūrėti iš KTE perkamos šilumos kainą", - sakė „Kauno energijos" stebėtojų tarybos pirmininkas Jonas Koryzna.

Tiesa, kol kas neaišku, kiek šilumos kainą derybų grupei pavyks sumažinti.

„Manome, kad minėtą 30 centų už kilovatvalandę tarifą pavyks gerokai sumažinti, tačiau kiek – kol kas atsakyti anksti", - sakė J. Koryzna.

Iki gruodžio 1 dienos Kaune dar galios senasis 14 centų už kilovatvalandę tarifas.

„Gazprom" atstovai taip pat atskleidė planus, kad Kaune planuojama statyti naują termofikacinę elektrinę, kuri gali kainuoti apie vieną milijardą litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją