„Gazprom“ vykdomasis direktorius Aleksejus Mileris sekmadienį susitiko su Irano prezidentu Mahmoudu Ahmadinejadu ir pasirašė sutartį dėl Irano naftos ir dujų telkinių plėtros.

Iranas pateikė „Gazprom“ pasiūlymus dėl naftos ir dujų telkinių plėtros, perdirbimo įmonių statybos, naftos gabenimo nuo Kaspijos jūros iki Omano jūros, Irano Šiaurės Azadegano naftos telkinio plėtros, apsikeitimo technologijomis ir patirtimi bei galimo „Gazprom“ dalyvavimo planuotame dujotiekio, jungiančio Iraną, Indiją ir Pakistaną, projekte.

Azadeganas yra didžiausias Irano pakrantės naftos telkinys, kuriame yra apie 42 milijardus barelių žaliavinės naftos. Irano įmonės pradėjo dirbti šiame telkinyje vasario mėn., po to, kai iš projekto pasitraukė Japonijos bendrovė „Inpex“.

Sutartis taip pat apima būsimą jungtinės dviejų šalių bendrovės steigimą siekiant bendradarbiauti naftos ir dujų srityje.

Oficialiuose abiejų šalių pareiškimuose kol kas neatskleidžiama, ar į sutartį įtrauktas ir dujų telkinys „South Pars“. Praėjusią savaitę po Irano bandomųjų tolimojo veikimo raketų bandymų Prancūzijos bendrovė „Total“ nusprendė pasitraukti iš projekto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją