Leidinio šaltiniai pranešė, kad birželio 30 d. vicepremjeras Igoris Sečinas surengė pasitarimą su kompanijos „Transneft“ atstovais. Per šį pasitarimą buvo priimtas sprendimas dėl Omanui priklausančių KTK akcijų pirkimo. Apie sultonato akcijų pardavimą buvo paskelbta šių metų pradžioje.

Laikraštis rašo, kad vienam iš akcininkų parduodant savo dalį akcijų, pirmenybė teikiama Rusijai ir Kazachstanui. Jei pasiūlymą priims abi šalys, Omano dalis bus padalyta.

Laikraščio šaltinių duomenimis, Kazachstanas kol kas pasiūlymo nepriėmė, bet ir neatmetė.

KTK yra vienintelis privatus naftotiekis, nutiestas Rusijos teritorija iš Kazachstano Tengizo į Novorosijską. Šiuo metu KDK akcijos paskirstytos taip: 24 proc. priklauso Rusijai, 19 proc. – Kazachstanui ir 7 proc. – Omanui. Didžiausi privatūs akcininkai – „Chevron“, bendroji „Lukoil“ ir „BP“ įmonė, ir bendroji „Rosneft“ ir „Shell“ įmonė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją