Antradienį dešiniosios koalicijos „Vardan Lietuvos" surengtoje konferencijoje „Energetika po 2010 metų. Kaip gyvensime ir ką kūrensime?" R. Juozaitis tvirtino, kad iš turimų šaltinių žinoma jau ir apie skirtas lėšas atominei elektrinei Lietuvos kaimynystėje statyti.

„Iš mano informacijos šaltinių (žinoma – DELFI) – projektas yra realus. Mūsų prekybiniai partneriai jau pradėjo tuo užsiiminėti, jau pirmieji pinigai skirti ir jie tikisi, kad šį projektą pavyks įgyvendinti", – tvirtino R. Juozaitis.

Jis sako nemanantis, kad jėgainė Kaliningrade galėtų būti trukdis planuojamai AE Lietuvoje.

„Aš manau, kad kuo daugiau taškų, kuo daugiau energetinių pajėgumų, tuo geriau visam regionui ir visiems vartotojams, nes bus pigesnės elektros", – teigė „Lietuvos energijos" vadovas.

Jis skaičiuoja, kad atominę elektrinę Lietuvai pavyks pastatyti pigiau ir greičiau nei Rusijai, todėl lietuviškai jėgainei pavyks konkuruoti su rusiška. Taip pat neatmetama, kad ateityje gali būti įrengta elektros jungtis tarp Kaliningrado srities ir Vokietijos.

„Mūsų didieji Europos Sąjungos kaimynai kaip dirba dujų srityje, taip dirba ir šioje srityje. Visai realu, kad kabelis tarp Kaliningrado ir Vokietijos kažkada bus", – dėstė R. Juozaitis.

Oficialiai pranešama, kad jėgainę Kaliningrade tikimasi pastatyti 2012-2015 metais, Lietuva anksčiau buvo užsibrėžusi tikslą AE pastatyti iki 2015 m.

Premjeras Gediminas Kirkilas žinias apie Rusijos ketinimus anksčiau vadino propaganda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją