Praėjusių metų pabaigoje Kaune patalpų ir vandens šildymo paslaugos pabrango apie 30 procentų. Kaip bus šiemet, vedėjas prisipažino negalįs atsakyti, tačiau užtikrino, kad brangs mažiau nei dvigubai.

"Bendrą ekonominę situaciją visi gerai žinome. Kad kuras pabrango keleriopai, - taip pat. Galiu pasakyti, jog pasikeitė šilumos kainodara. Dabar, pagal Šilumos ūkio įstatymą, Valstybinėje kainų ir energetikos kontrolės komisijoje privalu gauti tiek "Kauno energijos", tiek Termofikacinės elektrinės siūlomų kainų patvirtinimą. Kol kas "Kauno energija" naujos bazinės kainos nėra pasitvirtinusi. Termofikacinė elektrinė - irgi", - sako A. Vaitiekūnas.

Apie galimą šilumos pabrangimą savo nuomonę turėtų pareikšti ir Kauno miesto taryba - "Kauno energijos" steigėja. Nuo šių metų, Energetikos skyriaus vedėjo teigimu, bendrovė privalo su Kauno miesto taryba derinti ir visus savo investicinius planus.

Nacionalinės dujų, elektros ir šilumos vartotojų gynimo lygos prezidentas, signataras Kęstutis Grinius ragina Kauną "kilti į kovą su trigalviu slibinu ir ponais, kurie natūraliai mus visus apiplėšinėja".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją