„Sukūrus nacionalinę elektros energetikos bendrovę labai svarbu, kad mažesnįjį privatų akcininką atstovautų patyrusi ir su projektu emocinių ryšių neturinti korporacinio valdymo specialistų komanda“, - pranešime spaudai cituojama VP grupės direktorė Jolanta Bivainytė.

Ji DELFI sakė, kad gali būti, jog nauja „NDX energijos“ valdyba apskritai nebus skiriama.

„NDX energija“ yra susiderėjusi su Vyriausybe dėl nacionalinio investuoto bendrovės „Leo LT“ steigimo. „NDX energijai“ priklauso 97,1 proc. bendrovės VST akcijų, kuri ir turėtų tapti „Leo LT“ antrine įmone. Nacionalinio investuotojo antrinėmis įmonėmis turėtų tapti ir dvi valstybės valdomos energetikos bendrovės – „Rytų skirstomieji tinklai“ ir „Lietuvos energija“.

Vyriausybės sudaryta darbo grupė susiderėjo, kad VP grupės įmonei priklausys 38,3 proc., o Vyriausybei – 61,7 proc. „Leo LT“ akcijų.

DELFI primena, kad D. Nedzinskas praėjusių metų liepą buvo paskirtas „NDX energija“ įmonių grupės valdybos pirmininku ir bendrovės direktoriumi.

Jis šiose pareigose pakeitė VP grupės viceprezidentą Žilviną Marcinkevičių, kuris iki antradienio buvo „NDX energijos“ valdybos narys.

VP grupės akcijas valdo 10 fizinių asmenų. Šiai įmonių grupei priklauso didžiausias mažmeninės prekybos tinklas „Maxima LT“, „Eurovaistinių“ tinklas, UAB „Akropolis“, valdanti to paties pavadinimo laisvalaikio, pramogų ir prekybos centrus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją