„Jis (G.Kirkilas - DELFI) tiesiogiai man nėra sakęs, bet yra sakęs, kad galimybė tokia yra“, - sakė V.Adamkus.

Šalies vadovas tuo pačiu leido suprasti nesureikšminantis šių G.Kirkilo užuominų.

„Čia yra jo sprendimas, manau, kad jis puikiai žino savo atsakomybę prieš valstybę ir prieš save ir, manau, kad padarys geriausią sprendimą vienu ar kitu atveju. Lygiai taip, kaip aš jaučiu savo atsakomybę prieš Lietuvos žmones ir prieš valstybę, remdamasis grynai visais man prieinamais duomenimis ir padaręs savo atitinkamas išvadas, ką reikš vienas ar kitas sprendimas padarysiu tai, kas tarnaus žmonėms“, - sakė V.Adamkus.

Anot G. Kirkilo, jo informacija po susitikimo su prezidentu buvo ne taip suprasta ir neteisingai interpretuota. Žiniasklaidos teigimu, kad premjeras gali pasitraukti iš posto, jis leido valstybės vadovui suprasti praėjusią savaitę per susitikimą Prezidentūroje.

Vis dėlto G. Kirkilas sakė, kad jei AE įstatymą prezidentas vetuotų, "dirbti būtų sudėtinga".

Prezidentas teigė savo sprendimą dėl AE įstatymo, įteisinančio „Leo LT“ projektą, priimti antradienį ir paskelbti jį antradienio pavakarę. Neoficialiomis žiniomis, šalies vadovas yra linkęs pasirašyti AE įstatymo pataisas.

Premjeras paneigė ir informaciją esą jis daro spaudimą prezidentui.

Po susitikimo su šalies vadovu praėjusią savaitę vienas iš „Maxima" savininkų, UAB „NDX energija" valdybos narys Žilvinas Marcinkevičius tvirtino, kad derybos su Vyriausybe „kietai pasibaigusios" dėl investavimo į "Lietuvos energiją", o dėl kitų AE įstatymo aspektų ir akcininkų sutarties dar galima derėtis.

„Mes tikrai pasirengę, įsipareigojame sėsti ir toliau kalbėti, diskutuoti, jeigu bus sukurtos teisinės prielaidos atsirasti tai naujai bendrovei. Natūralu, kad tam turėtų būti sukurtos sutartinės prielaidos. Mes pasiruošę prisiimti tokius įsipareigojimus, kurie yra reikalingi", - aiškino Ž. Marcinkevičius. Tuo tarpu premjeras tikina, kad derybos su privačiu investuotoju yra baigtos ir jų atnaujinti nesirengiama.

G.Kirkilas buvo žadėjęs atsakymus į visus konkrečius klausimus pateikti pirmadienį.

„Ką konkrečiai (gali siūlyti koreguoti - DELFI) - pasakysiu, kai bus laikas. Šiuo metu negaliu pasakyti konkrečiai. (...) Tai pirmadienį mes pateiksime savo siūlymus, aš tikiuosi. (...)Pirmadienį mes jums galėsime atsakyti į visus klausimus. Pirmiausia mes turime sulaukti, ar prezidentas pasirašys įstatymą. Ar nepasirašys. Kai pasirašys... jeigu pasirašys įstatymą, tada ir atsakysime jums į šiuos klausimus“, - praėjusią savaitę kalbėjo G.Kirkilas.

Tačiau pirmadienį G.Kirkilas buvo nekalbus ir apskritai nesileido į kalbas apie galimas sutarčių „korekcijas“. G.Kirkilas teigė nieko nekomentuojąs, kol nėra prezidento Valdo Adamkaus sprendimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją