„Nei „Maxima“, nei jokia kita verslo organizacija, kurią kontroliuoja VP grupė, niekada nesinaudojo, nesinaudoja ir nesirengia naudotis jokiomis įstatymų lengvatomis. Lygiai taip pat, kaip ir lengvatomis, susijusiomis su neįgaliaisiais. Tai yra absurdas, mes nesinaudojome niekada jokiomis pridėtinės vertės mokesčio lengvatomis“, - Lietuvos radijo laidoje "Forumas" kalbėjo Žilvinas Marcinkevičius.

Pasak laidos dalyvių, „NDX energijai“ žodžiai „socialinė atsakomybė“, kaip saugiklis įrašyti į atominės elektrinės įstatymą, „Maximos LT“ savininkams yra tuščias garsas, prisimenant istoriją apie susigrąžintus milijonus litų PVM iš valstybės biudžeto.

„Verslo žinios“ primena, kad 2003 m. didžiausias Lietuvoje mažmeninės prekybos tinklas, pasinaudojęs lengvatomis, taikomomis invalidų organizacijų valdomoms bendrovėms, susigrąžino 76,244 mln. Lt PVM.

„Verslo žinių“ skaičiavimu, valstybės sprendimas grąžinti verslininkams milijonus prilygo naujo mokesčio įvedimui, nes jį faktiškai mokėjo šalies piliečiai. Kiekvienam jų tai atsiėjo papildomus 22 Lt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją