Rytų skirstomųjų tinklų Panevėžio filialo direktorius Vidmantas Macevičius patikino, kad tiekimas nutrūko dėl netikėtų gedimų.

„Buvo gedimas Savitiškio gatvėje esančioje elektros transformatorinėje pastotėje, todėl maždaug nuo 7.45 iki 9.30 val. elektra buvo dingusi Klaipėdos, S.Dariaus ir S.Girėno, Žvaigždžių, Parko, Ateities, Molainių, Kosmonautų, Kniaudiškių gatvėse. Vieniems tiekimą sugrąžinome per pusvalandį, kitiems teko ilgiau laukti“, – sakė pašnekovas.

Sensta įrengimai

Dėl kilusių problemų vartotojų atsiprašęs direktorius teigė, kad senstant įrenginiams gedimų sunku išvengti.

„Galima sakyti, kad ta vieta yra problematiška. Reikalinga rekonstrukcija. Pastotės remontą esame numatę pradėti kitų metų pavasarį – manome, kad nuo kovo iki metų pabaigos darbus atliksime“, – kalbėjo V.Macevičius. Jo teigimu, pastotės rekonstrukcijos metu gyventojams rūpesčių ar kažkokių trukdžių dėl elektros tiekimo neturėtų kilti.

MAXIMA LT, UAB korporatyvinio marketingo direktorius Giedrius Juozapavičius informavo, kad dėl dingusios elektros buvo vėliau atidaryti dviejų Klaipėdos g. esančių „Maximų“ prekybos centrai.

„Elektra atsirado apie 8.20 val. Didelių finansinių nuostolių nepatyrėme, konkrečia suma sunku būtų įvertinti. Didžiausia žala ta, kad mūsų lankytojams teko laukti ir šalti prie durų, nes jas atidarėme ne prieš 8 val., kaip įprasta, o pusvalandžiu vėliau. Jeigu būtų elektros tiekimas sutrikęs po darbo valandų, piko metu – būtų ir kitų nuostolių. Kaltininkų ir žalos atlygintojų neieškosime – suprantame, kad ne iš piktos valios tokios problemos kyla, tik atsiprašome pirkėjų už patirtus nepatogumus“, – sakė G.Juozapavičius. Jis patikino, kad pastaruoju metu tai pirmas girdėtas atvejis, kai dingęs elektros energijos tiekimas sutrukdė Panevėžyje esančių prekybos centrų darbui.

Ieškos kaltininkų

Ne tokie atlaidūs buvo „Norfos mažmenos“ atstovai – dingusi elektra šio tinklo prekybos centrų darbą paralyžiuoja ne pirmą kartą.

„Elektros neturėjo trys – „Babilone“, S.Dariaus ir S.Girėno bei Molainių g. esančios parduotuvės. Nuo 7.45 beveik iki 9.30 val. negalėjome aptarnauti pirkėjų, tačiau nuostolį įvertinti sunku“, – teigė atstovas spaudai Darius Ryliškis. Pašnekovo tvirtinimu, labai nemalonu, kad tai kartojasi dažnai, todėl esą teks ieškoti kaltininkų ir svarstyti, kaip ateityje galima būtų išvengti tokių problemų.

„Sekundė“ rašė, kad praėjusios savaitės ketvirtadienį be šviesos pradėjo Pilėnų mikrorajono gyventojai – netikėtai kabelyje kilęs gedimas elektros tiekimą sutrikdė kelioms valandoms.

Panevėžiečių „Sekundė“ teiravosi, ar nesukėlė problemų dingusi elektra:

Sonata Rubinaitė, medikė:

– Gyvenu Žemaičių gatvėje – ten elektra nebuvo dingusi. Pastaruoju metu su šia problema nesu susidūrusi, tačiau, žinoma, kad tokių atvejų yra pasitaikę. Jeigu elektra dingsta kelioms valandoms, tai tikrai visiems sukelia daug problemų ir nepatogumų. Jeigu pas mus kyla tokie nesklandumai, pirmiausia stengiamės išsiaiškinti, dėl ko taip atsitiko. Jei elektros neturime kelias valandas ir ilgiau, apie tai būtinai pranešame Rytų skirstomiesiems tinklams.

Sandra Biliūnaitė, vadybininkė:

– Gyvenu „rožyne“, kol kas ten elektros tiekimas pastaruoju metu nebuvo nutrūkęs, todėl nemalonumų išvengėme. Manau, dėl mieste dingusios elektros kyla labai daug problemų, tokių dalykų neturėtų būti. Jeigu pas mus ji dingtų, būtinai kreipčiausi į atsakingus asmenis ir stengčiausi išsiaiškinti, kas atsitiko ir kiek laiko elektros nebus.

Vytautas Kisielius, pensininkas:

– Gyvenu Parko gatvėje. Šįryt kai pabudau, elektros jau nebuvo. Kada ji atsirado, nelabai ir atkreipiau dėmesį. Kadangi tiekimas sutriko neilgam, niekur nesikreipiau – dažnai pasitaiko tokie atvejai, tai nejau kaskart ir ieškosim kaltininkų. Didelių nepatogumų nesukėlė – į darbą eiti nereikėjo, kokių nors reikalų neturėjau. Jeigu elektra dingtų ilgesniam laikui, tada sunerimčiau, kreipčiausi į atsakingą įmonę.