Kreipimaisi skirti dienraščiui „Lietuvos rytas“ ir Lietuvos televizijai.

Kaip DELFI dar trečiadienį sakė D. Mockus, nepaneigus informacijos per dvi savaites, bus kreipiamasi į teismą.

„Duomenys neatitinka tikrovės, kol juos paskleidęs asmuo neįrodo priešingai. Tokia prezumpcija yra įtvirtinta galiojančiuose įstatymuose, todėl koncernas „MG Baltic“ ir jo prezidentas Darius Mockus neketina įrodinėti paskleistų duomenų neteisingumo, kol Žilvinas Marcinkevičius neįrodė pateiktų faktų teisingumo“, - rašoma ketvirtadienį išplatintame „MG Baltic“ pranešime spaudai.

DELFI primena, kad pirmadienio LTV diskusijų laidoje „TV forumas“ valdybos narys tvirtino turįs faktų apie koncerno „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus „bendradarbiavimą su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais“. Tokius kaltinimus pats D. Mockus vadina melu.

„Man yra žinomi faktai apie ilgalaikį pono Mockaus bendradarbiavimą, veikimą kartu su Rusijos saugumo tarnybų rezidentais ir su šių rezidentų įkurtomis Lietuvoje kompanijomis. Tai yra vienas faktas. Antras faktas, jūs pažiūrėkite į braižą. Buvo kompanija „Status“ savo laiku ir tokių kompanijų bruožas yra siekti kontroliuoti žiniasklaidą ir užsiiminėti teisiniu šantažu. Šiandien analogiškais veiksmais užsiiminėja „MG Baltic“ koncernas“, – laidoje dėstė Ž. Marcinkevičius.

„Tai pasakiau apgalvojęs“, – paklaustas, ar teisme turėtų įrodymų, sakė jis.

Antradienį Ž. Marcinkevičius DELFI sakė daugiau informacijos bei jo žodžių apie D. Mockų įrodymus pateiksiąs tik valstybės institucijoms ir „kol kas“ viešai daugiau detalių nekomentuosiąs.

Valstybės saugumo departamento atstovas spaudai Vytautas Makauskas DELFI sakė, kad „VSD šios situacijos kol kas nekomentuoja".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją