Maskvos biudžeto deficitas šoktelėjo iki rekordinių aukštumų, nafta pinga, o Rusijos reitingai krinta greičiau nei pasaulinės kainos, nes tiekimas nebuvo smarkiai sutrikdytas: šie du dalykai ir buvo pagrindiniai idėjos, kurią praėjusiais metais pasiūlė JAV iždo departamentas, tikslai. Eksporto kainų ribojimas laikomas pasauliniu atsaku į prezidento Vladimiro Putino invaziją į Ukrainą.

„Jei galingiausių Vakarų valstybių tikslas buvo turėti pyragą ir jį suvalgyti, tada ribojimas šiuo metu veikia taip, kaip ir numatyta, – sakė Raadas Alkadiris, ‚Eurasia Group‘ Vašingtone vykdomasis direktorius energetikos, klimato ir išteklių klausimais. – Rusijos srautai buvo nukreipti, bet didžiąja dalimi nesutrikdyti, o kainos nepakilo.“

Remiantis „Argus Media“ duomenimis, pirmosiomis sausio dienomis žaliavinės naftos siuntos iš dviejų pagrindinių vakarinių Rusijos uostų vidutiniškai kainavo mažiau nei 40 dolerių už barelį. Tai 35 proc. pigiau už lapkričio vidurkį ir apytiksliai perpus mažiau už birželio kainas.