Tomas Lawleris, buvęs „Fannie Mae“ ekonomistas, teigia, kad paklausa sumažės iš dalies dėl to, kad mažėja žmonių, kurie išsikrausto gyventi vieni ir kurti namų ūkius. Taip susiklostė iš dalies dėl to, kad ankstyvuoju 2020 m. pandemijos laikotarpiu daugelis jaunesnių nei 34 metų žmonių sugrįžo gyventi pas tėvus arba taip ir nepaliko namų, kuriuose užaugo.

2021 m. nemažai jaunesnių žmonių pagaliau išsikraustė gyventi savarankiškai ir per 12 mėnesių, pasibaigusių 2022 m. kovą, prisidėjo prie maždaug 2 milijonų naujų namų ūkių sukūrimo, aiškina T. Lawleris, remdamasis naujausio gyventojų surašymo socialinio ir ekonominio priedo duomenimis. Per tą laikotarpį vieno asmens namų ūkių dalis išaugo iki didžiausio procento nuo 1990 m., o vidutinis namų ūkio dydis susitraukė iki mažiausio lygio – 2,5 žmogaus vienam namų ūkiui.

Tačiau ateinančiais metais naujų namų ūkių augimo tempas gali sumažėti perpus, sakė T. Lawleris, nes daugelis žmonių, kurie norėjo išsikraustyti iš namų, jau tai padarė. Jo prognozė – lengva recesija.