Tokia piešiama potenciali perspektyva įmonei, kurią jis įsigijo už 44 mlrd. JAV dolerių vos prieš dvi savaites, iš dalies pasinaudojęs 13 mlrd. JAV dolerių paskolomis iš Volstrito bankų, buvo netikėta.

Gali būti, kad tai viso labo gąsdinimo taktika, E. Muskui agresyviai stengiantis pertvarkyti bendrovę; atleidžiami darbuotojai, reorganizuojama veikla ir atsisakoma tokių Silicio slėnio privilegijų kaip nuotolinis darbas ir nemokamas maistas. Galų gale E. Muskas ir anksčiau, norėdamas motyvuoti savo personalą, griebdavosi žodžio iš B raidės.

Bet apie E. Muską ar jo „Twitter“ įsigijimą nedaug kas iš tiesų žinoma. Ir nors bankroto galimybė artimiausiu metu yra mažai tikėtina, nereikėtų visiškai ignoruoti jo komentarų. „Twitter“ yra prisiėmusi didžiulę skolų naštą. Ji turi bėdų su reklamuotojais. Maža to, platesnė technologijų pramonė patiria vis didesnį spaudimą: tokios milžinės kaip „Facebook“ savininkė „Meta Platforms Inc.“, nusilpus reklamų augimui, smarkiai mažina išlaidas. Atsižvelgus į visa tai, toliau pateikiami trys klausimai, kurių atsakymai galbūt padės susidaryti aiškesnį paveikslą apie „Twitter“ ir žodį iš B raidės.

Ar „Twitter“ tikrai gresia bankrotas?