FTX patyrė tai, kas pramonėje žinoma kaip „laisvojo kritimo“ bankrotas. Daugiau nei 130 susijusių kompanijų praėjusios savaitės pabaigoje kreipėsi į teismą dėl apsaugos, nepateikusios jokių tokiais atvejais įprastų pareiškimų ar aiškinamųjų dokumentų, matomų bet kurioje didelėje JAV nemokumo byloje. Praėjus dviem dienoms pagrindiniame teismo aplanke tėra 23 puslapių prašymas. Pastaraisiais metais beveik kiekvienoje milijardinėje bankroto byloje teisininkai iš karto užpildo keletą įprastų prašymo blankų operacijoms stabilizuoti.

Pareiškime klientams naujasis kompanijos generalinis direktorius – žmogus, padėjęs prižiūrėti „Enron Corp.“ likvidavimą – pranešė, kad detalesnė informacija apie bankrotą teismo dokumentuose pasirodys „artimiausiomis dienomis“.

„Tai nepanašu į įprastą bankrotą, kai byla tiesiogine prasme pildoma kelias savaites, – sakė Ericas Snyderis, advokatų kontoros ,Wilk Auslander‘, kuri nedalyvauja byloje, bankrotų padalinio vadovas. – O šiuo atveju buvo susisukta per 24, gal 48 valandas.“

Laisvasis kritimas