„Valisure“, Niuheivene (Konektikuto valstija) įsikūrusi analizės laboratorija, ištyrė 148 partijas iš 34 purškiamo sausojo šampūno prekės ženklų ir nustatė, kad 70 proc. jų sudėtyje yra benzeno. Ši cheminė medžiaga gali sukelti tam tikras kraujo vėžio formas, pavyzdžiui, leukemiją. Pirmadienį bendrovė pateikė peticiją Jungtinių Valstijų maisto ir vaistų administracijai (angl. US Food and Drug Administration, FDA), prašydama atšaukti gaminius, kuriuose yra šios medžiagos.

Gauti rezultatai tik sustiprino susirūpinimą, kad vaistinėse ir maisto prekių parduotuvėse parduodami produktai gali kelti anksčiau nenustatytą grėsmę sveikatai. Per praėjusius metus „Valisure“ aptiko benzeno populiariuose nuo saulės UV spindulių saugančiuose purškikliuose, antiperspirantuose ir rankų dezinfekavimo priemonėse. Parduotuvės išėmė šiuos produktus iš lentynų, o reguliavimo institucijos ir gamintojai atidžiau stebi, ar sudėtingoje tiekimo grandinėje neprasprūsta priemaišų.

Didžiausias benzeno kiekis tarp sausųjų šampūnų nustatytas populiaraus prekių ženklo „Not Your Mother‘s“, reklamuojančio „švarius, kokybiškus ingredientus“, produkcijoje. Didelis benzeno kiekis aptiktas ir tarp kitų prekių ženklų.