Vietnamo, didžiausios pasaulyje robusta kavos pupelių tiekėjos ir antros didžiausios kavos augintojos, produkcijos apimtys taip pat turėtų sumažėti 2022-2023 metais.
Mažėjančios atsargos ir silpnos derliaus perspektyvos sutampa su pasaulinio kavos vartojimo atsigavimu po pandemijos sukelto nuosmukio. Orientacinės robusta kavos pupelių kainos šoktelėjo 17 proc. nuo liepos viduryje pasiekto dešimties mėnesių minimumo, kylant susirūpinimui dėl tiekimo eilėje valstybių, nuo Brazilijos iki Afrikos šalių.
Robusta pupelės, naudojamos tirpios kavos gamintojų, įskaitant „Nestle CA“, arba kaip espresso kavos mišinys, grįžta į rinką. Vartotojams ieškant alternatyvų norint sušvelninti augančios infliacijos poveikį, dabar šios rūšies kava, įprastai pigesnė už arabika pupeles, yra labai paklausi.
Kavos snobizmu garsėjančioje Australijoje prekybos centras „Coles Group Ltd.“ pranešė, kad jo parduotuvėje už 1 Australijos dolerį (69 centus) parduodama kava „dar niekada nebuvo tokia populiari“. Šalyje, kuri didžiuojasi savo kavinių kultūra ir kurioje žmonės dažnai nepagaili penkių Australijos dolerių už „flat white“ kavą, tai ryškus pokytis.