Kalbėdamas Monrealyje su žurnalistais per bendrą su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu spaudos konferenciją J. Trudeau teigė, kad problema ta, jog bet koks naujas suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalas rytinėje Kanados pakrantėje gali būti tolokai nuo vakarinių dujų šalies telkinių. Bet kurią naują energiją, tiekiamą Europos sąjungininkams, reikėtų transportuoti per plačią teritoriją, per daug įvairių jurisdikcijų.

Kanada „ieškos būdų išsiaiškinti, ar tikslinga eksportuoti SGD ir ar yra verslo galimybių eksportuoti SGD tiesiogiai į Europą“, -sakė J. Trudeau ir pridūrė, kad tarp Kanados ir Vokietijos verslovių vyksta „ekonominiai pokalbiai“.

„Dėl sunkumų, su kuriais susiduria Vokietija, esame nusiteikę palengvinti procesus, idant galėtume greičiau aplenkti reguliavimo kliūtis“, - teigė jis.

Nors Kanada vargu ar artimiausiu laikotarpiu padės Vokietijai sumažinti priklausomybę nuo rusiškos energijos, tiek O. Scholzas, tiek J. Trudeau pabrėžė, kad Didžiojo septyneto (G7) grupės šalys ir NATO partnerės planuoja ilgalaikį bendradarbiavimą vandenilio projektuose.