„Instagram“, „Meta“ nuotraukų ir vaizdo įrašų bendrinimo programėlė, testuoja naują funkciją, kuri atrodo beveik identiška „BeReal“, kaip rodo jos kūrėjo Alessandro Paluzzi „Twitter“ paskelbta ekrano kopija. Joje „Instagram“ prašo vartotojų prisijungti prie „IG Candid Challenges“ ir „kasdien skirtingu laiku gauti priminimą per 2 minutes nusifotografuoti ir pasidalinti nuotrauka“.

Ta pačia idėja paremtas ir „BeReal“. „Instagram“ atstovas sakė, kad naujasis įrankis yra „vidinis prototipas“, kuris „netestuojamas išorėje“. „BeReal“ atstovas kol kas komentaro nepateikė.

2020 m. įkurtas „BeReal“, kurio būstinė yra Paryžiuje, išpopuliarėjo tarp paauglių, ragindamas vartotojus skelbti įrašus vienu metu. Kasdien fotografuojantis netikėtu metu mažiau laiko lieka nuotraukos pagražinimui, nes vartotojai neturi kada pozuoti, redaguoti ar tobulinti – tokios kritikos dažnai sulaukia „Instagram“ įrašai.

„Meta“ jau ne pirmą kartą nukopijuoja konkurentų funkcijas, įskaitant „Snapchat“ produktą „Stories“ ir „TikTok“ trumpus vaizdo įrašus. „BeReal“ yra surinkęs finansavimą iš rizikos kapitalo įmonių, tokių kaip „Andreessen Horowitz“ ir „Accel“.