Princo Al Waleedo investicinė įmonė „Kingdom Holding Co.“ įsigijo depozitoriumo pakvitavimų, kuriuos vasario mėnesį išleido „Gazprom PSJC“, „Lukoil PJSC“ ir „Rosneft PJSC“, teigiama biržos pranešime. Rusija į Ukrainą įsiveržė vasario 24 dieną.

Jokių konkrečių investavimo datų nenurodyta, o Saudo Arabijos įmonė neatsakė į klausimus, ar jie jai vis dar priklauso. Visų minėtų depozitoriumo pakvitavimų vertė sparčiai krito prasidėjus karui, kai prekyba Maskvoje buvo sustabdyta ir Rusijai buvo pritaikytos Vakarų sankcijos.

Princas Al Waleedas, kurio senelis įkūrė šių laikų Saudo Arabiją, yra vienas turtingiausių šalyje žmonių ir vienas svarbiausių tarptautinių investuotojų. Pastaruoju metu jis užleido poziciją karalystės nepriklausomam turto fondui, kuriam pirmininkauja jo pusbrolis, kronprincas Mohammedas bin Salmanas, ir kuris gegužės mėnesį įsigijo 16,9 proc. „Kingdom Holding Co.“ akcijų.

Šios investicijos rodo, kokie yra trapūs Saudo Arabijos santykiai su Rusija per visa konfliktą, daugeliui jos Persijos įlankos kaimynių atsitraukus.