Filikstou (Felixstowe) darbuotojai streikuos nuo rugpjūčio 21 iki 29 d., penktadienį pranešė profsąjunga „Unite“. Derybos dėl atlyginimo nepavyko, nes „CK Hutchison Holdings Ltd.“ padaliniui priklausantis uostas nesutiko su darbuotojų reikalavimu padidinti darbo užmokestį 7 proc., pranešė profsąjunga.

Filikstou, esantis į šiaurės rytus nuo Londono – pagrindinis importo ir dalies eksporto centras, kuriame vyksta beveik pusė šalies konteinerių prekybos. Pasak profsąjungos, kuri žada visiškai uždaryti uostą, streikas turės „didžiulį poveikį“ tiekimo grandinėms ir smarkiai sutrikdys tarptautinę jūrų prekybą.

Jei streikas iš tikrųjų įvyks, jis dar labiau pablogins vadinamąją „nepasitenkinimo vasarą“, dėl kurios JK geležinkelių darbuotojai ne kartą išėjo į gatves, o oro uostai ir avialinijos skundžiasi darbuotojų stygiumi ir darbo jėgos problemomis, todėl masiškai atšaukinėja skrydžius.

„Esame susirūpinę, kad laivai gali nuspręsti visiškai aplenkti Filikstou per streiką ir po jo, jei susidarys eilės“, – el. laiške teigė FDF atstovas. Padėtis gali dar pablogėti, jei prekės bus nukreiptos į kitus Europos uostus, pavyzdžiui, Roterdamą, pridūrė jis: „Tai reikštų logistinius iššūkius ir potencialiai reikšmingas papildomas išlaidas bei biurokratines kliūtis, norint atgabenti šias prekes į JK.“

Penktadienį vieno iš Londono autobusų franšizės operatorių vairuotojai pareiškė, kad rugpjūčio 19–20 dienomis taip pat streikuos dėl darbo užmokesčio. Šios datos sutampa su anksčiau paskelbtu Londono metro darbuotojų streiku.