D. Klimenka, septynių naktinių klubų, atidarytų gimtajame Novosibirsko mieste per daugelį metų, savininkas, Rusiją paliko kovo 7 dieną, kai prezidento Vladimiro Putino pradėta invazija į Ukrainą aptemdė politinį klimatą gimtojoje šalyje.

„Būtent tai aš moku daryti, – sakė D. Klimenka, kai iš pradžių viena, paskui kita smalsių rusų pora užsuko apžiūrėti naujausio jo projekto „Balansas“. – Kai paklausinėjau aplinkinių žmonių, jie man sakė: „Darykite tai! Mes čia jaučiamės pasimetę“.

Sakartvelo vyriausybės duomenimis, šioje nedidelėje Kaukazo valstybėje su keturiais milijonais gyventojų dabar apsigyveno 80 000 rusų, baltarusių ir ukrainiečių. Iš jų 20 000-25 000 dirba informacinių technologijų ir programinės įrangos sferoje, o apie 30 000 yra Rusijos piliečiai, atvykę nuo karo pradžios. Daugelis jų neseniai atvyko ir iš Baltarusijos ir Ukrainos.

Kaip informacinių technologijų specialistai, jie beveik nemato ateities perspektyvų Rusijoje, kur saugumo tarnybos griežtina interneto kontrolę, tarptautinės sankcijos dusina ekonomiką, o užsienio bendrovės traukiasi iš šalies.